Fabrica Barri

 

Web del programa  |  Nota de prensa  |  Intranet

Tenim el plaer de presentar-vos Fabrica Barri un projecte en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves on l’objectiu principal és implicar el veïnat de Benimaclet i les seues associacions en un procés global d’autosuficiència productiva i ús de les tecnologies. També volem millorar i regenerar l’entorn productiu a través del desenvolupament de projectes tecnològics, de disseny, d’electrònica, reciclatge i fabricació des del punt de vista de la vida quotidiana, oferint solucions i alternatives a problemes actuals derivats dels productes i materials que consumim. Per això obrim les portes de dilluns a divendres de 16h a 20h per tal de que qualsevol persona puga vindre a treballar a l’espai i amb les ferramentes i màquines. 

– ACTUALIZACIÓN – El programa piloto Fabrica Barri finalizó en agosto de 2018 tras 12 meses de convenio. Actualmente no se está desarrollando.

 

MÉS INFORMACIÓ...

 

El projecte opta per la metodologia “LBD: Learning by Doing” junt amb la filosofia Maker combinada amb altres metodologies de lnvestigació i Acció Participativa, un mètode de formació que consisteix bàsicament a aprendre fent. També implica cometre errors i buscar fórmules creatives per tirar endavant projectes, reals o experimentals, en equip, un procés que té lloc de forma natural i que és guiat per la curiositat, l’emoció, les necessitats reals i la confusió. Tot això amb la finalitat de dissenyar intervencions més eficaces que promoguen un barri més equitatiu, sostenible, inclusiu i saludable, que proporcione eines, espai, materials i coneixement i amb això, potencie les oportunitats d’ocupació i autoocupació laboral.

Per tal de dinamitzar el projecte es proposen les següents àrees o grups de treball:

  • Doneslab Grup de treball format per dones que s’ajunten de forma setmanal al Laboratorio per desenvolupar projectes tecnològics de forma grupal i cooperativa.
  • Repair Point Punt de reparació setmanal d’aparells elèctrics, perquè totes les persones que ho desitgen puguen vindre a reparar els seus objectes amb les nostres eines, màquines i persones.
  • LBD Obrim el Laboratorio perquè estudiants, aturades, majors de 65, col·lectius en risc d’exclusió social vinguen a desenvolupar els seus invents, que ningú ni res els impedisca fabricar les seues idees.
  • Invencicla Tallers mensuals on es pretén que les persones més joves del barri prenguen consciència dels residus que generem, i que a més, convertiran eixos residus en materials útils i productes amb valor.
  • Open Day Dia de portes obertes, qualsevol persona, pot vindre al Laboratorio i usar tots els recursos. Jornada en què es pretén iniciar a persones en la fabricació i reparació d’objectes, donar accés a una tecnologia que sol ser de difícil accés de forma totalment gratuïta i oberta.

Fruit d’aquesta col·laboració també ampliem recursos, per tal que qualsevol persona puga fabricar quasi qualsevol cosa a Benimaclet. Noves màquines i més activitats que s’aniran anunciant a les xarxes socials del projecte, així com altres grups de treball i alguna sorpresa més. Segueix-nos al Facebook o Instagram per assabentar-te de totes les novetats i no perdre’t res.

Aquestes noves dinàmiques es podran gaudir a partir del mes de novembre, quan es farà la presentació oficial, però ja pots posar-te en contacte amb el Laboratorio si tens un projecte sociotecnològic de fabricació, disseny, reciclatge o electrònica que vulgues desenvolupar, i si ets estudiant, aturada, major de 65, o persona en risc d’exclusió social pots gaudir de d’avantatges econòmics.

Uneix-te a la revolució!